Een centraal punt voor de juiste rattenhouderij is de knaagdierkooi of de knaagdiervolière met voldoende ruimte voor uw roedel. Uw motto kan zijn: Groot is niet groot genoeg! Helaas is deze wijsheid nog niet volledig doorgedrongen bij de fabrikanten, die nog steeds “dom” doorgaan met de productie van hun microkooien. In dit artikel laten we u kennismaken met verschillende volières en kooien die geschikt zijn voor grote of kleine roedels. Een van hen is zeker iets voor u en uw knaagdieren.

Savic Suit Royal 95 Double

De Royal 95 Double is een van onze topaanbevelingen, die we hier aan u presenteren. De Savic kooi is bijzonder populair bij ons omdat hij voldoet aan al onze criteria voor een perfect rattenhuis. Met een totale binnenhoogte van 120 cm heb je alle ruimte om te decoreren. Het bijzondere eraan: De Savic is met een bodempan met afsluitbare opening in twee aparte kooien op te delen. Je kunt natuurlijk ook de tunneldoorgang open laten en beide bodemkuipen gebruiken voor ander strooisel – dat biedt afwisseling en je knaagdieren zullen blij zijn.

Bij de Savic krijg je twee bordessen en drie vakwerkladders van metaal. Om veiligheidsredenen moeten deze ladders echter ook worden bekleed met bijvoorbeeld stof. Maar een kleine basisuitrusting is al voor u beschikbaar. Voltooi de platforms met tunnels, hangmatten en andere ladders om een ​​gezellige omgeving voor je ratten te creëren. Ook het toilet en de gezellige woning kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Onder de kooi bevindt zich een opbergruimte waarin u strooisel en voer kunt opbergen. Hiervoor heb je geen extra kast nodig. De Royal 95 Double heeft ook vier zwenkwielen. Dus als je ooit de rat naar huis moet duwen, zal het geen daad van kracht zijn.

Darwin Volière

Met deze chique volière haalt u een bijzonder mooi onderkomen voor uw ratten in uw appartement. Darwin van MORE FOR* is dankzij het gebogen dak niet alleen een geweldige blikvanger, maar biedt ook volop ruimte voor creatieve inrichting. Door de binnenhoogte van 1,66 meter heb je ook voldoende ruimte om twee tot drie mezzanines te plaatsen. Zo creëer je een afwisselend en gezellig knaagdierhuis voor je lievelingen, waarin ze zich goed kunnen voelen en rond kunnen rennen.

Darwin staat op vier zwenkwielen, die je optioneel kunt vastzetten. Hierdoor kunnen de pootjes op de constructie blijven staan ​​en staat de volière toch stevig op de grond.Om de vloer snel en eenvoudig schoon te maken kunt u de lade uittrekken en afwassen. Gebruik een stof om op te leggen of een zachte kattenbakvulling. De relatief hoge spatbescherming voorkomt dat er te veel spaanders naar buiten vliegen. Natuurlijk kunt u hier ook achteraf inbouwen en bijvoorbeeld een hogere spaanplaat in de bevestigingsclips plaatsen. Welke voordelen heeft de MORE FOR volière nog meer te bieden? U krijgt gratis accessoires van hoge kwaliteit. Bovenal zal het je aan schalen niet ontbreken, want Darwin brengt vier roestvrijstalen schalen, die je op open en gesloten niveaus verdeelt. Er worden ook acht houten zitstokken meegeleverd, die je eenvoudig kunt verbinden met klimtouwen of met stoffen als hangmatten. Zoals je kunt zien, kun je heel creatief zijn met de volière. Uw huisdierenratten danken u met levendige drukte en lieve knuffelige uitzichten.

Savic Suite Royal XL

Ben je al lang op zoek naar de volière onder de kooien? Dan heb je goud geslagen met dit koninklijke model. De kooi van 1,53 meter biedt uw ratten een gigantisch huis met veel ruimte. De Savic Suite Royal XL voor knaagdieren is zeer ruim en kan individueel worden opgesteld op twee aparte verdiepingen. Het praktische: u kunt de verbinding tussen de verdiepingen naar eigen inzicht openen en sluiten.

De twee vloerpannen zijn voorzien van een hoge spatbescherming. Hierdoor kunt u vrij de strooiselhoogte kiezen. Kies ofwel voor veel strooisel voor meer plezier bij het graven, of voor een sterk absorberend inzetstuk dat minder vaak hoeft te worden vervangen. Om het schoonmaken voor u gemakkelijker te maken, kunnen de twee kuipen worden verwijderd en eenvoudig worden afgespoeld met water. U kunt ook de voordeuren volledig openen. Zo kun je altijd bij je Rattis, laat je de poorten open voor de vaste ren of vervang je oude easy-peasy accessoires door nieuwe. Om uw knaagdierkooi mobiel te maken en snel te kunnen verplaatsen, kunt u vier zwenkwielen monteren. Dankzij de 360° rotatiefunctie van de rollen.

Overigens ben je natuurlijk met de kooi alleen niet klaar. Andere accessoires kun je in deze online winkel vinden.

Knaagdierkooien voor ratten