Tuinmeubelen hebben altijd gediend als verlengstuk van woonruimtes in de buitenruimte. Sfeervolle avonden met vrienden, zonnebaden om te ontspannen van het dagelijks leven of gewoon ontspannen uurtjes met een boek of muziek met buitenmeubels zijn bijvoorbeeld veel comfortabeler. Wij laten u zien hoe u uw tuin in een handomdraai omtovert tot een oase van rust.

Tuinmeubeltrends voor 2022

Smaakvolle loungegroepen, tuintafel zwart en verschillende ligstoelmodellen maken van uw balkon en terras een toevluchtsoord waar uw hele familie en vrienden graag vertoeven. Het is daarom belangrijk dat de apparatuur in de buitenruimte zowel stijlvol als functioneel is. In 2022 ligt de focus op comfort. Meubels voor buiten moeten een vakantiegevoel creëren en zijn daarom vaak gemaakt van teak of rotan. De eenvoudige silhouetten en elegante ontwerpen in combinatie met verschillende materialen in een natuurlijke look verspreiden de charme van een moderne landhuisstijl.

Gebruik charmante accessoires als blikvangers

Neutrale kleuren bieden tal van toepassingsmogelijkheden in je buitenruimte, zodat tuinmeubelen anno 2022 echte allrounders zijn. Door de elegante eenvoud van de diverse designs kunnen geselecteerde accessoires als highlights fungeren. Of het nu gaat om rustieke schalen of elegante glazen vazen, kleurrijke kussens voor ligstoelen, fauteuils en stoelen of kleine beeldjes van zeeglas – met deze accenten creëert u in een mum van tijd een magische flair. Om uw terras zo modern in te richten, zijn bijvoorbeeld eettafelgroepen geschikt, die u naar keuze kunt samenstellen met rotan fauteuils of houten stoelen en een bijbehorende tafel. Puristische tuinbanken van gecertificeerde exotische houtsoorten zijn onder andere te combineren met stoere, kleurrijke hangmatten. Uw tuingereedschap voor 2022 krijgt charmante blikvangers. Een trendy kleurstelling is dan ook dat discrete tuinmeubelen in grijs worden aangevuld met bijvoorbeeld accessoires in helder blauwgroen, sneeuwwit of knalgeel.

Hogere loungemeubels – de tuinmeubeltrend 2022

Dit jaar richten fabrikanten zich op het uiterst comfortabel maken van hun producten. De tijden van zitten op de grond, zoals banken en krukken, zijn voorlopig voorbij. De loungemeubels van tegenwoordig zijn hoger, dus het is veel gemakkelijker om te gaan zitten en op te staan. De focus ligt op ruimtebesparende combinaties van twee en drie, die ook op kleinere terrassen en balkons kunnen worden gebruikt. Afhankelijk van je smaak kun je de banken combineren met krukken en ligstoelen om comfortabele zithoeken of woonruimtes / tuinmeubelen te creëren om te ontspannen.

Het komende seizoen biedt u compacte tuinmeubelen die dankzij robuuste frames zoals aluminium, RVS of rotan probleemloos wind, regen of zelfs sneeuw kunnen doorstaan. Dik gevoerde kussens bieden ook uitstekend comfort bij het liggen en zitten. Met een zithoogte tussen de 50 en 60 centimeter lijken de verschillende ontwerpen meer op zogenaamde ligbedden dan op klassieke woonruimtes.

Tuinmeubelen – trends voor 2022