Bewijs vakbekwaamheid door uw personeel te certificeren volgens VCA of VCP (voor personeelsdienstverleners) en zorg ervoor dat uw medewerkers betrouwbaar en veilig kunnen voldoen aan de eisen van de klant in nationale en internationale opdrachten. Steeds meer industriële sectoren in binnen- en buitenland eisen volgens VCA/SCP bewijs van een succesvol afgeronde opleiding over veiligheidsnormen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

  • Praktische kennis voor effectieve arbeidsveiligheid op het gebied van bouwkunde en civiele techniek, evenals montage en onderhoud
  • Effectieve examenvoorbereiding & erkende VCA-certificaatexamens

Ook kun je veel trainingen online volgen in de virtual classroom. Zo kun je comfortabel en veilig vanuit huis meedoen, nieuwe dingen leren en ideeën uitwisselen met anderen. Alle virtuele klaslokalen op het gebied van arbeidsveiligheid in één oogopslag

Persoonlijke certificering

Een ijkpunt waaraan moet worden voldaan, is het bewijs van de VCA-test voor operationeel managers en medewerkers. Voor toelating tot het examen moet, afhankelijk van de kwalificatie, een bewijs van VCA-opleiding worden overlegd:

  • Mensen die geen beroepsopleiding conform de Wet Beroepsopleiding (BBiG) hebben afgerond, hebben een 3-daagse opleiding nodig.
  • Personen met buitenlandse beroepskwalificaties kunnen alleen worden toegelaten tot het VCA-examen als zij kunnen aantonen dat zij relevante beroepservaring in Duitsland hebben.
  • Personen die een beroepsopleiding hebben afgerond conform de Wet op de Beroepsopleiding (BBiG) kunnen direct worden toegelaten tot het VCA-examen, maar een opleiding als examenvoorbereidingscursus wordt sterk aanbevolen. De training kan dan worden ingekort tot 1 – 2 dagen.

Het Veiligheidscertificaat Aannemers (VCA) is een set regels voor managementsystemen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VCA). Het certificatiesysteem is gebaseerd op de certificatie van het bedrijf: Er moet een minimum aantal punten behaald zijn uit een gestandaardiseerde VCA checklist (vragenlijst). Afhankelijk van de grootte van het bedrijf wordt het * certificaat of ** certificaat uitgereikt. Het aantal verplichte vragen dat moet worden beantwoord verschilt.

Het VCA examen kan op diverse plaatsen afgenomen worden.

VCA training, examenvoorbereiding en examens