Een cryptocurrency is een digitaal betalingssysteem dat niet afhankelijk is van banken om transacties te verifiëren. Het is een zogenaamd peer-to-peer systeem waarin elke gebruiker overal betalingen kan doen en ontvangen. In plaats van fysiek geld dat in de echte wereld wordt uitgewisseld, bestaan ​​cryptocurrencies alleen als digitale vermeldingen in online databases die de individuele transacties beschrijven. Wanneer u cryptocurrencies overdraagt, worden de transacties vastgelegd in een openbaar register. Je eigen cryptogeld bewaar je in een digitale portemonnee (cyberwallet of e-wallet).

Cryptocurrencies danken hun naam aan het feit dat encryptie wordt gebruikt om transacties te verifiëren. Dit betekent dat er een complexe codering wordt gebruikt bij het opslaan en overbrengen van cryptocurrency-gegevens tussen e-wallets en het openbare register. Het doel van deze encryptie is om de veiligheid te vergroten. Hoe veilig zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn meestal gebaseerd op blockchain-technologie. “Blockchain” beschrijft het type registratie van transacties in zogenaamde blokken en met een tijdstempel. Het technologische proces is uiterst complex, waardoor het digitale register van cryptotransacties voor hackers moeilijk te kraken is.

Bovendien vereisen alle transacties tweefactorauthenticatie. Gebruikers moeten bijvoorbeeld inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord om een ​​transactie te starten en vervolgens een authenticatiecode invoeren die via sms naar hun mobiele telefoon is verzonden.

Maar hoewel er verschillende beveiligingsmechanismen zijn, betekent dat niet dat cryptocurrencies onhackbaar zijn. Sommige crypto-startups hebben zelfs al grote sommen geld verloren aan hacking. In 2018 bereikte Coincheck $ 534 miljoen en BitGrail $ 195 miljoen. Dit zijn de twee grootste cryptocurrency-hacks van 2018, volgens Investopedia.

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Maar zoals Consumer Reports meldt, zijn sommige experts van mening dat beleggen in cryptocurrencies een van de risicovollere opties is. Digitale valuta zijn momenteel echter een van de meest gewilde goederen. Eerder dit jaar schatte CNBC dat de markt voor cryptocurrency tegen het einde van 2018 $ 1 biljoen zou bereiken. Dus als je wilt investeren in cryptocurrencies, kunnen we je ondersteunen met de volgende tips.

Voordat u een cent investeert, moet u de verschillende crypto-uitwisselingen onderzoeken. Deze platforms bieden functies voor het kopen en verkopen van digitale valuta – en volgens Bitcoin.com heb je 500 verschillende beurzen om uit te kiezen. Dit is de reden waarom u uw onderzoek moet doen, beoordelingen moet lezen en met ervaren beleggers moet praten voordat u doorgaat.

Ontdek hoe u uw digitale valuta kunt opslaan

Wanneer je cryptocurrencies koopt, moet je ze ook ergens opslaan. Hiervoor kunt u een exchange of een e-wallet gebruiken, b.v. B. een van de cryptowallets in onze blogpost over het kiezen van de juiste cyberwallet. Er zijn verschillende soorten wallets, die allemaal verschillende voordelen, technische vereisten en beveiligingsfuncties bieden. Net als bij beurzen, moet u zorgvuldig de juiste portemonnee kiezen voordat u gaat beleggen.

Diversifieer uw beleggingen

Diversificatie is de sleutel tot elke goede beleggingsstrategie. Dit geldt ook voor cryptocurrencies. Zet bijvoorbeeld niet al uw geld in Bitcoin alleen omdat u die naam al kent. Er zijn duizenden opties – en u kunt uw investering het beste over meerdere valuta’s verdelen. Bereid u voor op prijsschommelingen, dat kun je soms dagelijks zien aan de Bitcoin koers euro.

De markt voor cryptocurrency is extreem volatiel. Bereid u daarom voor op prijsschommelingen. En deze fluctuaties kunnen soms zeer ernstig zijn. Als je budget niet genoeg buffer biedt of de stress je niet pakt, dan moet je twee keer nadenken over het investeren in cryptocurrencies.

Cryptocurrencies zijn momenteel onderwerp nummer één, maar onthoud: de technologie staat nog in de kinderschoenen. Investeren in deze markt brengt dan ook uitdagingen met zich mee. Als u op deze markt geld wilt verdienen, doe dan uw onderzoek en investeer in het begin conservatief.

Wat zijn cryptocurrencies?