Als het water thuis niet warm wordt, is dat een erg vervelende situatie. Douchen, afwassen en andere dingen zijn ineens erg oncomfortabel. Lees hier wat u in dit geval kunt doen.

Het water wordt niet warm – dat kan de reden zijn

Je hoeft niet altijd de telefoon te pakken en een reparateur te bellen als je water niet meer warm wordt. Met een paar simpele stappen kun je soms zelf de oorzaak achterhalen en het probleem oplossen:

  • Controleer op uw cv-ketel of de thermostaat van de warmwaterboiler goed is ingesteld. Als de knop voor het instellen van de temperatuur is verplaatst, moet u deze weer in de juiste stand zetten. Schakel hiervoor eerst de ketel uit en pas daarna weer in!
  • Bovendien kan de thermostaat kapot gaan. In dit geval verwarmt de ketel helemaal niet. Het enige dat hierbij helpt is het kopen en installeren van een nieuwe thermostaat.
  • Kalkaanslag is ook een veelvoorkomend probleem. In dit geval moet u eerst het waterreservoir volledig leegmaken en daarna ontkalken met een geschikt middel.
  • Mocht dit allemaal niet helpen, dan kun je alsnog controleren of het verwarmingselement kapot is. Dit kun je testen met een multimeter.
  • Plaats hiervoor de meetpunten van de multimeter op de aansluitklemmen van het verwarmingselement. Als er geen waarde op de multimeter wordt weergegeven, is het verwarmingselement defect.

Andere mogelijke oorzaken van koud water De oorzaak van koud water ligt niet altijd in de ketel. Andere opties moeten ook worden overwogen:

  • Controleer uw waterleidingen! Zet hiervoor de kraan open. Als er over het algemeen nauwelijks water stroomt, dan is de schade waarschijnlijk te wijten aan een leiding. Controleer of dit alleen geldt voor de badkamer of ook voor de keuken.
  • Als er nauwelijks water stroomt, kunt u het probleem niet zelf oplossen. Bel in dat geval een loodgieter of de huismeester. Hij zal je helpen het probleem op te lossen.
  • Kijk eens in uw zekeringkast. Soms is er een schakelaarbeveiliging die de warmwaterboiler inschakelt. Mogelijk is hiervoor de zekering eruit gesprongen.
  • Als dit allemaal niet helpt, kan het probleem toch bij de gemeentelijke waterleiding liggen. Vraag je buren of ze warm water hebben. Als dit niet het geval is, bel dan de storingslijn. Altijd koude handen ondanks warm water? Dat zou de reden kunnen zijn

Als je weer warm water hebt, kun je jezelf trakteren op een ontspannend bad. Maar gebruik de föhn nooit in de badkuip! In het volgende artikel lees je waarom dit erg gevaarlijk is.

Geen warm water? Neem dan eens contact op met bijvoorbeeld www.eletrische boilers.nl voor een nieuwe elektrische boiler.

Water wordt niet warm